Радиосвязь. Доска объявлений. Форум

UR8LV.COM

иное

Десятки майбутніх журналістів відвідали сьогодні Запорізький радіоклуб! (ФОТОРЕПОРТАЖ)

13.02.2020 01:27:00     724    Николай - UR6QV
Студенти першого курсу факультету журналістики Запорізького національного університету на чолі з доцентом кафедри журналістики Оленою Усмановою завітали до нас на захоплюючу екскурсію.

Ми здійснили історичний екскурс - згадали часи, коли вперше було винайдено радіо, яку роль в цьому зіграли Гульєльмо Марконі та Олександр Попов, як формувався радіоаматорський рух на початку ХХ століття в Україні та світі, розповіли про народження Запорізького радіоклубу у післявоєнні часи, про створення і початок роботи в ефірі першої колективної короткохвильової радіостанції Запоріжжя та Запорізької області (позивний UB5KEP).

Наші юні гості дізналися про Регламент радіоаматорського зв’язку України - документ, який регулює відносини між державою та радіоаматорами, а також про орган, що "слідкує за порядком" - Український Державний Центр Радіочастот (УДЦР).

Ми отримали від студентів купу різноманітних питань, на які надали змістовні відповіді. Хлопці та дівчата навперебій розпитували, що таке позивний радіоаматора, як він виглядає, як розшифровується, на яку відстань ми можемо зв’язуватись між собою, як вивчити телеграфну азбуку Морзе, а також що треба знати та вміти, щоб стати добрим радіоаматором.

До зустрічі в ефірі, дорогі друзі! Нехай щастить! Традиційні 73! (в аматорському радіозв’язку це означає "найкращі побажання").

73 de UR6QV / UR4QZZ team
комментарии: 0     
Для того чтоб оставлять комментарии, вам нужно зарегистрироваться и/или войти под своим паролем
MENU