Радиосвязь. Доска объявлений. Форум

UR8LV.COM

иное

Зі святом! 5 грудня - Міжнародний день волонтера!

05.12.2019 12:52:23     549    Николай - UR6QV
У 2019 році людство відзначає 160-річчя виникнення волонтерського руху. Його початком прийнято вважати 1859-й, коли швейцарський підприємець і громадський діяч Жан Анрі Дюнан, вражений страшними наслідками однієї з найкривавіших битв австро-італо-французської війни (під Сольферіно на полі бою лишилися вмирати більше дев’яти тисяч скалічених солдат), фактично ініціював створення Міжнародного комітету Червоного Хреста – організації, що на добровільних засадах надавала би першу медичну допомогу пораненим. Пізніше Дюнан став першим лауреатом Нобелевської премії миру. Принципами, які він започаткував в цій організації, почали користуватись активні громадяни в багатьох країнах світу, і цей рух поступово охоплював різні види діяльності: допомога бідним, важкохворим, сиротам, навчання грамоті, боротьба з пияцтвом. В ХІХ столітті особливо розвивається благодійницька діяльність, яка ставить собі ту ж мету.

Однак волонтерство і благодійництво є дещо різними видами суспільної діяльності. Адже благодійництво не передбачає особистої безпосередньої участі у суспільно важливій роботі.
Благодійники, як правило, обмежуються фінансовою допомогою, за шо їм доземний уклін та вічна подяка. І нехай ваше добро повертається сторицею!

Волонтерство ж це в першу чергу – особиста безпосередня участь у вирішенні певної суспільно важливої проблеми. Також визначальним є принцип добровільності, адже волонтер діє за покликом душі, з почуття потреби реалізувати свою громадянську позицію (саме такі люди формують суспільну свідомість). Діяльність волонтерів безкорислива і неприбуткова. Єдина їх нагорода – визнання громади, що може трансформуватись в обрання на різні державні посади чи висування на нагородження медалями та орденами. І нарешті, волонтерська робота має суспільно важливий характер, тобто спрямовується на вирішення проблеми, що турбує багатьох громадян і з певних причин не може бути повністю розв’язана зусиллями держави.

Дякуємо Вам, колеги за підтримку Запорізького радіоклубу! Завдяки Вашій підтримці, самовідданій праці ми маємо можливість успішно будуватися, розвиватися, працювати з молоддю, відроджувати радіоаматорський рух, дбати про дозвілля радіоаматорів-ветеранів, навчати телеграфній азбуці та конструюванню школярів та студентів, робити достойні антени та гідно представляти Запоріжжя в повсякденному ефірі, днях активності та у змаганнях.

Низький уклін за самовідданість і віру в успіх Запорізького радіоклубу. 
Щастя, здоров’я вам, злагоди у родині, особистих перемог і нових досягнень!
З повагою, UR6QV / UR4QZZ team
комментарии: 0     
Для того чтоб оставлять комментарии, вам нужно зарегистрироваться и/или войти под своим паролем
MENU