Радиосвязь. Доска объявлений. Форум

UR8LV.COM

иное

Життя в Запорізькому радіоклубі неймовірно насичене! (ФОТОРЕПОРТАЖ)

23.01.2020 09:08:31     774    Николай - UR6QV
От і сьогодні до нас завітав познайомитися 11-річний Микола з мамою Тетяною. Хлопцю настільки сподобалося в нас, що й не хотів йти додому. Він уважно слухав ефір на 40-метровому диапазоні, намагаючись у телефонному режимі почути кореспондента з якоїсь дуже віддаленої країни, із зацікавленістю слухав, як звучить телеграфна азбука Морзе. Екскурсію світом коротких хвиль для нього провів наш активіст, ветеран радіоаматорського руху Запоріжжя Валерий Викторов (його позивний UR5QCG). До того ж, нашим юним героєм зацікавилася знімальна група Суспільне Запоріжжя: журналіст Анастасія Шевченко з оператором Вадим Тимченко. Вони прийшли подивитися, як проходять у Запорізькому радіоклубі перші ознайомчі заняття Школи радіозв’язку та радіоелектроніки. Вечір пройшов у теплій, дружній атмосфері.

А ми нагадаємо, що у четвер, 23 січня, відбудеться чергове заняття, на якому ми раді бачити всіх бажаючих. Будь ласка, приводьте своїх діток та їх друзів, ми залюбки проведемо для них екскурсію радіоклубом та розповімо про наше унікальне та цікаве захоплення, яке об’єднує юних та дорослих радіоаматорів всього світу.

ФОТО галерея
Наш Youtube channel
Telegram channel
Instagram channel
Онлайн активність

Пріоритетними напрямками роботи Запорізького радіоклубу є:

✔конструювання та будівництво аматорської приймально-передавальної апаратури та антен;
✔участь у різних змаганнях з радіоспорту (всеукраїнські та світові);
✔колекціювання карток-квітанцій (QSL-карток), що надсилаються у підтвердження проведених радіозв’язків та/або дипломів, що видаються за проведення тих чи інших зв’язків;
пошук та проведення радіозв’язків з аматорськими станціями, що працюють з віддалених місць, чи з місць, з яких досить рідко працюють аматорські радіостанції (DXing);
✔робота певними видами випромінювання (телеграфія, телефонія з однополосною або частотною модуляцією, цифрові види радіозв’язку);
✔зв’язок на УКХ з використанням відображення радіохвиль від Місяця (EME), від зон північного сяйва "Аврора", від метеорних потоків, з ретрансляцією через радіоаматорські штучні супутники Землі;
✔робота малою потужністю передавача (QRP) на найпростішому обладнанні;
✔робота на ретро-апаратурі, реставрація та відтворення історичних зразків апаратури радіозв’язку;
✔участь у радіоекспедиціях - вихід в ефір з віддалених та важкодоступних країн та місцевостей, де немає активних радіоаматорів.

Запорізький радіоклуб, що розташований у будівлі Запорізького обкому ТСОУ (колишнє ДТСААФ), отримав свій новий розвиток з 2018 року завдяки активній підтримці десятків небайдужих радіоаматорів Запоріжжя та інших регіонів.
Після масштабного ремонту зараз відбувається облаштування повноцінної колективної радіостанції (позивний UR4QZZ), що включає в себе два робочих місця для роботи на коротких хвилях + одне для роботи на УКХ; радіомастерську зі станочним парком, повноцінну технічну лабораторію та бібліотеку, а також конференц-зону для зібрань та проведень засідань КТК.
В активі Запорізького радіоклубу - досвідчені технічні фахівці, провідні інженери запорізьких підприємств.

➡ Запорізький радіоклуб знаходиться за адресою:
69005, м.Запоріжжя, проспект Соборний, 158-Б, будівля обласного комітету ТСОУ, 8 поверх. Орієнтир: зупинка вул.Гагаріна, уверх проспектом в бік Запорізької обласної державної адміністрації.

☎ Дзвоніть нам за телефоном: 068-452-44-21 (Вольдемар Іванович)

73 de UR6QV / UR4QZZ Team
комментарии: 1     
Для того чтоб оставлять комментарии, вам нужно зарегистрироваться и/или войти под своим паролем
23.01.2020 | Александр

На втором фото тиски используются НЕ ПО НАЗНАЧЕНИЮ!

MENU