иное

Дискоконус чи вертикальний діполь.

05.05.2022 14:36:28     239    Дмитрий
Доброго дня.
Цікавить питання в практичній площині. Для діапазону 90-150 Мгц в якості прийомної антенни для СДР приймача, що краще використати - дискоконус чи вертикальний діполь, або можливо колінеар? Точка встановлення, за містом на висоті 6м. Дякую за інформацію.

Дякую тим, хто звернув увагу на "сміттєву пошту".
комментарии: 12   конфиденциально:2    
Для того чтоб оставлять комментарии, вам нужно зарегистрироваться и/или войти под своим паролем
05.05.2022 | globvovan

Почта у тя как раз в тему вапроуса. . . Хаим! - ты или хрестик сними иле трусы надень. . . .

05.05.2022 | Дмитрий

Доброго дня. Це пошта для спаму і розсилок. Робача в гугла і не тут її не публікую.

05.05.2022 | admin

У дискона практически нет усиления. Только полоса широкая. Нужно понимать вашу задачу и специфику. Решать вам. Вряд ли кто подскажет что-то. У основной массы задачи в 144/430

05.05.2022 | Дмитрий

Дякую за відповідь. Зараз підрозділ використовує наше обладнання, але просять підготувати точку на схід. У нас підвіс 35м, там на жаль так високо розмістити не можемо - тому думали, що дисккконусом за рахунок широкої смуги нівелюємо низьку точку підвісу.

05.05.2022 | Алексей

Для прийому - певно дискон бо в нього полоса якшо з говна і палок - 5: 1, як нормально зробити - до 10: 1. У вас полоса майже 2: 1 то диполь буде дуже гуляти по ксв. Можна ще взяти диполь шп з 2 трикутників розміром як на найнижчу частоту. Як в сов час робили телевізійні саморобні антени ><

05.05.2022 | Дмитрий

Дякую за відповідь. Звернули увагу на дискон тому, що низька точка підвісу і в нього широка смуга прийому. Зараз використовуємо класичний вертикальний вібратор але він відносно високо встановлений.

05.05.2022 | Роман

Колись постало питання-що причепити до ФМ-тюнера. Зупинився на вібраторі Пістолькорса, валялася нуляча телеантена на нижні метри. Думаю, ніщо його не переплюне, ну і хороший позитив-к. з. по постійному струму.

05.05.2022 | Дмитрий

Дякую за відповідь. Для цієї цілі і діапазону також повідомляли про гарну роботу на вібраторі Пістолькорса. Ще раз дяка за коментар.

06.05.2022 | Александр

Як кажуть - дешево та сердито. Візьміть подібну антену - EUROSKY "DEKTA". Діапазон частот - від 100 до 600(+-) МГц. З нормальним Кп. Із мінусів - потрібне живлення і на ДМХ вже має якуь діаграму (хоч і широку).

05.05.2022 | Алексей

Пістолькорс - той же самий резонансний диполь з іншим імпедансом та _трохи_ ширшою полосою. Це ні в якому разі не шп антенна! Підключить аа та дайте графік ксв. Так, на прийом ксв не так критично але високий ксв це і нижчий рівень сигналу на вході.

05.05.2022 | Роман

А хто казав, що це шп антена? В принципі, можна потрібний діапазон розділити навпіл і комутувати узгодження двома релюшками по тому ж кабелю.

11.05.2022 | Сергей

Широкополосность с усилением могут дать спиральные антенны с конусной намоткой. Учитывая специфику и необходимость всенаправленной ДН, можно использовать - режим всенаправленного излучения спиральной антенны https: //ur8lv. com/1621767351